Vælg en tandlæge der forstår din tandlægeskræk

Hvis du en gang har haft en dårlig oplevelse hos tandlægen, kan det sidde i dig resten af livet. Selvom du godt ved, at din tandlæge ikke vil dig noget ondt, og at det faktisk er for dit eget bedste, at du kommer der, kan du alligevel ikke slippe skrækken for, hvad der vil ske. Det kan være meget ubehageligt for dig at have det sådan. Det kan derfor være, at du ikke tager så ofte til tandlægen.

Men det er heller ikke sundt for dine tænder, hvis du holder dig for længe væk fra tandlægen. I stedet for, at du holder dig væk, er det derfor en god ide, at du vælger en tandlæge, der forstår din tandlægeskræk. En, der ikke bare jager igennem besøget, som om det var ethvert andet rutinebesøg, men som rent faktisk lytter til dig og tager sig tid til at forklare dig, hvad der nu skal ske.

Særligt vigtigt at vælge en god tandlæge, når du skal i narkose

Hvis du skal i narkose for at få lavet noget på dine tænder, er det særligt vigtigt, at du vælger en god tandlæge, der kan støtte dig, når du bliver bange. For alle mennesker er det forbundet med en vis nervøsitet og angst, at de skal i narkose. Når du har tandlægeskræk, bliver det kun endnu værre for dig. Det er derfor her særlig vigtigt, at du vælger en god tandlæge til at operere dig.

Noget af det vigtigste for dig, når du er angst, er, at du ved, hvad der nu skal ske. Det er med til at gøre, at du ikke pludselig går i panik over noget. Som regel kommer du ind til en samtale med tandlægen, inden du skal i narkose. Der fortæller tandlægen dig om, hvad planen er, og giver dig også et prisoverslag i forhold til, hvad det kommer til at koste.

Til den indledende samtale har du mulighed for at stille alle de spørgsmål, som du vil. Det kan være med til at gøre det endnu mere klart for dig, hvad der skal ske. Det kan være en god ide, at du skriver spørgsmålene ned hjemmefra, så du er sikker på, at du får spurgt om det hele. Læs mere her om, hvordan det foregår, når du skal i narkose hos tandlægen: https://tandlaegen.dk/behandlinger/fuld-narkose-tandlaege/

Tag en ven eller et familiemedlem med til tandlægen

Hvis du har meget tandlægeskræk, kan det virke beroligende på dig, at du har en ven eller et familiemedlem med til tandlægen. De kan hjælpe med til at berolige dig og kan fortælle dig, at der ikke kommer til at ske noget med dig.

Hvis du skal i narkose, kan din ven eller dit familiemedlem holde øje med, at der ikke sker noget med dig, mens du bliver opereret på. Det er en meget følsom situation at være i, og der er mange, der føler sig meget forsvarsløse, når de ligger på briksen. Derfor kan det være rart at have en med, der kan sikre, at der ikke sker noget med dig.

 

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *