Uden arbejde? Det er ikke verdens undergang

Det er aldrig sjovt for nogen pludselig at stå uden arbejde, og det er kun helt naturligt, at det kommer til at påvirke én. Men som det gamle ordsprog siger, er det ikke antallet af gange, man falder, der tæller – men hvor mange gange man rejser sig igen.

Derfor gælder det om ikke at falde i en ond cirkel, hvor man anser sin ekstra tid som noget dårligt. For lad mig sige med det samme: Ens nyfundne tid er langt fra værdiløs, og man kan tilmed bruge denne periode til både at forbedre sit personlige liv og sit kommende arbejdsliv!

Her følger 5 skridt til, hvordan du kan håndtere din ledighedsperiode.

1. Det er ok at være påvirket af din situation

Som sagt er det normalt at blive følelsesmæssigt påvirket af at miste sit arbejde. Det er helt ok at være vred, rastløs eller såret. Anerkend og giv plads til disse følelser, og giv derefter slip på dem igen. Brug din nyfundne tid til at få styr på dine personlige prioriteter, og det kan nogle gange hjælpe at sætte udtryk på, hvordan man har det, f.eks. gennem skrivning, tegning eller andet kreativt.

2. Prøv noget, du altid har haft lyst til

Næste skridt er at finde ud af, at din tid nu er din egen og vende det til noget positivt. Det betyder, at du kan tage en tur i parken midt på dagen, spise når du har lyst, invitere vennerne på hjemmelavet middag eller begynde at tage yoga. Det gør dig IKKE på nogen måde til et dårligere menneske at have denne tid og tilmed udnytte den på en måde, der passer til din situation.

3. Faglig og personlig opkvalificering

Afhængig af din hobby (f.eks. at lære et nyt sprog) kan dine fritidsinteresser mange gange give dig nogle personlige kompetencer, som kan hjælpe dig i et kommende job. Bløde værdier bliver nemlig vægtet højt, og der er dine hobbys en delvis repræsentation af. Men husk, at det også er muligt at få direkte erhvervsmæssige kompetencer gennem 6 ugers uddannelser, som man gratis kan komme på gennem sin a-kasse (stort set alle a-kasser tilbyder dette). Hvad angår selve kurserne, udbyder jensens.dk f.eks. kurser i grafisk design, kommunikation mm., så har man interesse for dette, er dette en god mulighed for at kombinere interesse med kompetenceforøgelse.

4. Anderledes veje til job

Ens jobsøgning behøver på ingen måde være begrænset til at sende ansøgninger ud gennem jobopslag. De fleste stillinger bliver besat gennem networking, og ønsker man at forøge sit netværk, kan man freelance, komme i praktik eller lave frivilligt arbejde. Husk også, at mange løntilskud i den private sektor ender i en fast ansættelse bagefter!

5. Din situation er midlertidig

Slutteligt skal man huske, at din situation vender på et tidspunkt. Du finder helt sikkert et andet job, så op med humøret! Og indtil den tid er det en god idé at stoppe op og lytte til sig selv. Der er nemlig mange måder at holde sig selv i gang på, og så længe man ikke falder i et hul, er det ok at bruge tiden, som man ønsker. Du har nemlig det, så mange andre ønsker: Ekstra tid til det, der tæller.

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *