Studerende: SU-lån med lav rente

De fleste studerende kender til, at det kan være svært at få pengene til at slå til. SU’en dækker måske udelukkende de faste udgifter, og det kan være svært at finde overskud i budgettet til studiebøger, byture og hyggelige aftener med vennerne. Derudover føler du måske ikke, at du har tid til at have et job ved siden af, da du ønsker at fokusere 100 % på at klare dig godt gennem din uddannelse. Hvis du som mange andre studerende befinder dig i en presset økonomisk situation og overvejer at optage et lån, er et SU-lån helt klart vejen frem.

Du er sikret en lav rente

Det er vigtigt at slå fast, at SU-lån udelukkende er en mulighed, hvis du er studerende. Det betyder, at du på ingen måde kan optage et SU-lån, hvis du ikke er under uddannelse. Det er tilfældet, da denne låneform netop er lavet for at hjælpe studerende gennem deres studietid. Som alternativ til SU-lån findes der f.eks. mange muligheder for at opnå et kviklån online. Se f.eks. justmoney.dk

Et SU-lån adskiller sig specielt på et område fra mange af de andre låneformer, du har mulighed for at vælge som studerende: Renten er forholdsvis lav. I 2016 ligger renteniveauet på SU-lån på 4 %, som skal betales under din studietid. Det vil sige, at du betaler renter undervejes, men at det lånte beløb først skal tilbagebetales, når du har færdiggjort dit studie. Du vil dog ligeledes skulle betale renter efter studiets afslutning.

Et SU-lån tildeles for et år ad gangen, og i princippet bestemmer du selv, hvor meget du gerne vil låne –  der er dog en maksimumgrænse. Det er dog vigtigt, at du tænker grundigt over, hvor meget du egentlig har brug for at låne, så du ikke ender med at låne penge til overforbrug, som du egentlig ikke har brug for. Du kan med fordel læse pjecen, ”Tænk før du låner”, hvis du overvejer at optage et SU-lån: http://www.su.dk/media/1212/taenk_foer_du_laaner.pdf

Sådan ansøger du om et SU-lån

Da et SU-lån udbetales sammen med din normale SU, skal du ansøge om et lån på minSU.dk. Her skal du udfylde en kort ansøgning, hvorefter du vil få besked i E-boks, når din ansøgning er behandlet. Når du har modtaget besked i E-boks, mangler du kun at godkende en plan for udbetalingen af dit SU-lån, hvilket ligeledes gøres på minSU.dk.

Når du har fået godkendt dit SU-lån, vil det aftalte månedlige beløb automatisk overføres til din konto sammen med din normale SU.

Et SU-lån er altså en simpel og økonomisk fornuftig måde at låne penge på, hvis du som studerende har brug for et større månedligt budget.

Kilde: JUSTMONEY – Storify profil

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *