Skift over til damp

Alle eksperter er efterhånden enige om, at tobaksrygning er noget af det mest skadelige, man næsten kan foretage sig. Derfor er det positivt, at flere og flere går over til at dampe med e-cigaretter. Læs med og bliv lidt klogere på, hvad det er for en størrelse.

Hvordan fungerer en e-cigaret egentlig?

Ideen er, at røgen bliver erstattet af damp, som ikke indeholder skadelige stoffer, men stadig ser ud som røg og leverer både smag og nikotin til brugeren. Dampen frembringes ved, at en glødetråd opvarmer en smule af væsken i e-cigaretten, så den fordamper. Energien til fordampningen leveres af et tilsluttet batteri, og brugeren kan så ved hjælp af en lille knap starte og stoppe dampudviklingen efter behov.

Den anvendte væske er også kendt under betegnelsen e-juice. Den opbevares i en lille beholder i e-cigaretten, og herfra føres den ind i dampkammeret via en væge. E-juicen består fortrinsvis af vegetabilsk glycerin og propylenglycol – to helt almindelige stoffer, som bruges i dagligdagens fødevarer. Det er kombinationen af disse to stoffer, der sikrer en tyk og tæt røglignende damp. Der er så tilsat en smule aroma, som enten kan smage af tobak eller i princippet en hvilken som helst smag, man måtte ønske. Derudover er der typisk tilsat nikotin.

Hvor køber man en e-cigaret?

E-cigaretter kan i dag købes mange steder, herunder også i kiosker, på tankstationer og i supermarkeder. Vil man have kvalitetsprodukter, er der dog bedst at gå til specialforretninger som for eksempel Elekcig.dk. Køb online eller find butik, hvis du vil se nærmere på mulighederne.

Hvis du vil have glæde af dampen, bør du ikke købe alt for billigt. Regn med mindst 2-300 kroner, og gerne mere. E-cigaretter fås til priser på over 1000 kroner, men her er der ingen grund til at starte, hvis du bare skal eksperimentere lidt. Du kan med fordel købe mærkevarer som for eksempel Joyetech, Kangertech eller eLeaf, der alle er kendte for god kvalitet. Husk også at købe e-juice med, når du bestiller e-cigaretten. Juice følger typisk ikke med, med mindre det er anført specifikt.

Også perfekt til rygestop

E-cigaretterne har også vist sig at fungere rigtig godt i forbindelse med rygestop. Årsagen er nok, at oplevelsen med dampen på så mange måder kommer tæt på fornemmelsen af at ryge tobak. Der kommer synlig ”røg” som man indhalerer, den smager af noget og så får man også den nikotin, man plejer

 

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *