Sådan vælger du den rigtige amme-bh

Når du er gravid, vil du opleve, at dine bryster vokser. Det betyder, at BH-størrelsen vil ændre sig, og derfor bør du bruge en amme-bh. Men hvilken type skal du vælge? Det kan være svært at forudse, hvor meget ens bryster vil vokse. I denne guide vil du få svar på, hvad du skal være opmærksom. Så får du forhåbentlig lettere ved at afgøre, hvilken amme-bh, du skal vælge.

Brug en amme-bh under graviditeten

Ændringer i brysternes størrelse begynder typisk i løbet af de første tre måneder i graviditeten. De fleste vil på dette tidspunkt opleve, at de vokser ud af deres almindelige bh’er. I stedet for at købe nye bh’er i takt med, du når længere hen i graviditeten, bør du købe amme-bh’er. Ellers kan de findes i fysiske forretninger som Ønskebørn og Babysam. Dette er at foretrække, hvis du har brug for vejledning, men det er typisk også dyrere, end at købe dem på nettet. Almindelige undertøjsforretninger, som Change, har ofte også amme-bh’er.

Hvordan vælger du den rigtige amme-bh?

En amme-bh har en skål, der kan åbnes, så barnet kan blive ammet, imens bh’en stadig sidder på sin plads. Du bør sikre dig, at skålen er let at åbne med én hånd. Den skal også gerne kunne lukkes med samme hånd. Den anden hånd bruges nemlig til at holde barnet, hvorfor det vil være til mindst besvær, at kunne åbne og lukke med samme hånd — og gerne uden at skulle kigge. Barnet skal ammes mange gange om dagen, og derfor er det vigtigt, at man vælger den bh, der er til mindst besvær.

Når skålen er åben, skal amme-bh’en støtte under brystet. Gør den det, vil du opleve, at amningen bliver mere behagelig. Vær dog opmærksom på, at den ikke bør kunne være helt åben foran, da det kræver mere arbejde at lukke den efterfølgende. Brysterne vil nemlig være sværere at få på plads.

Sørg for at vælge en amme-bh, der sidder behageligt. Hvis den er for stram, vil dine bryster være mere sårbare for infektion, og det vil være mere vanskeligt for mælken at løbe igennem, da mælkekanalerne blokeres, og derved får mælken sværere ved at løbe ud. Det samme kan ske, hvis du vælger en bh med bøjle. Gør du det alligevel, skal du være opmærksom på størrelse og pasform. Den må ikke gnave, stikke eller på anden måde irritere dig. Dette bør du være særligt opmærksom på i de første uger af graviditeten.

Vælg desuden en amme-bh, hvis skål er lavet i et åndbart materiale. På Naturebaby.dk kan du finde en lang række amme-bh’er, som både er behagelige at have på, men som også er lavet af naturlige materialer som eksempelvis bomuld.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Dine bryster ændrer størrelse i løbet af amningen, og derfor bør du starte med at købe nogle lidt billigere amme bh’er til at starte med. Gerne en eller to størrelser større, end dem du er vant til. Når brysternes størrelse er blevet stabil, så kan du købe nogle dyrere modeller, som sidder behageligt. De fleste kan justeres, så de tilpasser sig. Køb derfor én, som sidder godt, når den er på sit mellemniveau — så vil man kunne strække den, hvis man tager på, eller hvis man taber sig.

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *