Plej dine tænder godt og hold dem sunde i mange år

Tandlægen er et sted, man kommer, når man skal, og absolut ikke oftere. Selv om man ikke decideret er bange for at gå til tandlægen, så er det alligevel noget, man godt kan finde på at udsætte lidt, indtil man ved, at det er på høje tid, eller til man måske har mærket noget i tænderne, som man er bange for er et hul.

De fleste af os synes nok, at vi klarer det der med tandbørstning, og vi oplever ikke nogen problemer med vores tænder. Mon ikke de fleste af os også synes, at det er ret dyrt at gå til tandlægen, så der er flere grunde til, at vi helst ikke gør det så tit?

Men hvor tit skal man egentlig gå til tandlæge? For nogle år siden var hver 6. eller hver 9. måned ikke ualmindeligt, men i dag sker der typisk det, at tandlægen tager stilling fra patient til patient, så han eller hun fokuserer indsatsen på de mennesker, som har reelle problemer med deres tænder.

Det bedømmer de ud fra den historik, du har. Om du har eller har haft sygdomme, eller om du af den ene eller anden grund har en øget risiko for at få det. Hvis du har et barn, der har syreskader på tænderne efter for meget sodavand, skal det formentlig også gå oftere til tandlægen.

Find en dygtig tandlæge i København

Uanset hvor ofte du har brug for at gå til tandlægen, er det vigtigt, at du finder én, som du har tillid til og føler dig tryg ved.

Du skal selvfølgelig også finde en tandlæge, som har praksis ikke alt for langt fra, hvor du bor. Der er mange at vælge imellem i København, så måske kan du prøve at høre dig omkring i din omgangskreds eller blandt dine kolleger, om der er nogen, der kan anbefale en god tandlæge.

Sidst men absolut ikke mindst handler det om pris. Det er dyrt at gå til tandlæge, og det er svært at vide, om de gør det, de skal og ikke mere end det. Det er svært at vælge den billigste, fordi vi jo alle sammen godt ved, at pris og kvalitet har det med at høre sammen, og vi vil jo gerne have, at tandlægen gør det bedste, han kan, så vi har sunde tænder i mange år frem.

Hos tandlægerne på Frederiksberg, TPFRB, har de gennemgået alle behandlinger og justeret priserne, så de er blandt de billigste tandlæger i Københavnsområdet. Det har de gjort uden at gå på kompromis med den service, du får, og på kvaliteten af deres behandling. Især på rodbehandlinger er de stærke, se mulighederne for rodbehandling her.

Dine tænders sundhed er forbundet med din generelle sundhed

For nylig har forskere konstateret, at mennesker, som har dårlig mundhygiejne, oftere får hjertesygdomme end dem, der børster tænder grundigt og regelmæssigt. Det var en stor britisk undersøgelse, som påviste en 70 % øget risiko for hjertekarsygdomme hos dem, der ikke børster tænder, og det var endda efter, at forskerne havde taget højde for andre faktorer.

Hvis nogen skulle have brug for flere grunde til at børste sine tænder regelmæssigt, ud over risikoen for huller, så må man sige, at de fik det her.

 

 

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *