Lej en bartender til din næste vejfest

Hvis du bor på en vej, hvor den årlige vejfest arrangeres på skift af naboerne, er der nok ingen tvivl om, at det bliver din tur på et tidspunkt – og det er måske allerede i år? Så er gode råd dyre, eller måske faktisk ikke, for her får du lige et par gratis tips til, hvordan det hele kan gribes an. Hvis du hører til typen, der elsker at arrangere, uddelegere, planlægge og regere, er du jo i dit es, og har sikkert allerede dine egne ideer på tegnebrættet. Men kunne du bruge lidt inspiration, så læs med.

Sørg for at få brudt den beklemte stemning straks

Som regel er det langt fra alle, der kender hinanden på en vej, og i hvert fald vil nogle altid være mere bekendte end andre. Måske bor der nogen på vejen, som generelt altid har travlt, aldrig er hjemme eller bare holder sig meget for sig selv. Der kan også være udlændinge eller tilflyttere til vejen, som endnu ikke kender alle og så videre. Det giver sig næsten altid udslag i en lidt tilbageholdende attitude, når festen starter ud. Det er bedst at få den løsnet op hurtigst muligt. Det er altid en god ide, at der er stillet øl, vin og sodavand frem, så gæsterne kan få noget i hånden, efterhånden som de kommer dryssende. Det virker på en eller anden måde betryggende. Men der skal også helst ret hurtigt ske noget, som kan få forsamlingen rusket ud af den lidt døde stemning, og det kan eksempelvis være en fælles aktivitet, der involverer både børn og voksne.

Mad og drikke kan arrangeres på forskellig vis

En god fest forudsætter god mad, og der er flere veje at gå. Du kan eventuelt vælge at gøre det lidt anderledes end sidste års vejfest, bare for at få noget variation flettet ind. Plejer I at få maden leveret færdig, kan du dette år for eksempel bede folk medbringe et bidrag til et stor tag selv bord, som alle kan forsyne sig fra. Det kan også være, at slagteren skal tilberede helstegt pattegris midt på pladsen. Man kan ligefrem leje en pølsevogn med pølsemand og hele molevitten, hvis det skal være rigtig utraditionelt. Alle de nævnte muligheder holder sig let inden for et normalt budget.

Lej en bartender, og gør aftenen sjov og utraditionel

Der hører normalt også alkohol til en hyggelig aften, og én mulighed er selvfølgelig bare at stille lidt frem til selvbetjening eller bede gæsterne medbringe til eget forbrug. Skal det være rigtig festligt, skal der dog næsten være en bar. Det giver også bedre anledning til at stå og ”hænge” og hyggesnakke. Hvis du ikke selv vil stå med opgaven, er det forholdsvis billigt at leje en bartender her. Så er det nemlig rigtige professionelle bartendere der kommer ud, og de kan gøre en større forskel, end man måske skulle tro. De erfarne folk er skolede i at sætte gang i festen med både småflirt, sjove kommentarer og flot håndtering af de våde varer. Det koster kun omkring 250 kroner i timen, og det er som regel givet rigtig godt ud. Som arrangør af festen aftaler du bare, hvilke drinks der skal være til rådighed, og så leverer bartenderne en indkøbsliste til dig på forhånd.

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *