Julefrokost uden stress

De fleste af os laver julefrokostmaden med alle de mange mange lækkerier som hører sig til. Men mens vi stresser i køkkenet, sidder vores gæster så egentlig og nyder festen?

Jeg har lært den hårde måde at bevare roen, og hvis du vil slappe af og nyde julefrokosten, så skal du enten booke bord til jer hos en af de mange all inclusive julefrokoster som findes landet over eller også skal du følge denne vejledning til at få en af årets vigtigste frokoster til at blive en succes.

Indkøb

Sidste år prøvede jeg internet shopping for første gang, men ventede til sidste øjeblik. Der var andre som også havde bestilt varer, så juletravlheden gjorde at der var lidt forskellige fejl i min ordre (fik frossen grønkål i stedet for frisk o.l). Rådet må derfor være bestil over internettet i god tid og undgå de friske varer, som du bør købe i en fysisk butik på selve dagen.

Der er ingen mening at købe al den mad, hvis du ikke har nogen steder at opbevarer det. Ryd op i dit køleskab inden maden kommer. Opret en opbevaringsplads udendørs, sikker væk fra kæledyr og andet udendørs dyreliv. Det er midt om vinteren. Grøntsager, æg og vin vil ikke nedbrydes, hvis det er koldt nok til at sne.

Forbered køkkenet og bordet i god tid

Du har ikke tid til at lave en hurtig blendet smoothies, så fjern alt unødvendigt køkkenudstyr fra arbejdsflader så der er plads til forberedelserne. Dæk bordet i god tid og lav en god bordplan

På selve dagen skal du aldrig prøve en opskrift, du endnu ikke har prøvet, eller en med uforklarlig lang forberedelsestid.

Timing

Det handler om timing med julefrokoster. Jeg har lært at gøre så meget som muligt på forhånd. Hvorfor ikke lave frikadeller og leverpostej et par dage før?

Når vi taler om timing, så behøver man jo ikke spise julefrokost ved frokosttid.

Sørg for at vælge et tidspunkt så du har tid til at skifte tøj og slappe af et par minutter inden gæsterne kommer.

Rigtig god Juleforkost

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *