Hvilken gyngestol skal det være til stuen?

Din stue er et fantastisk hyggeligt sted! Det er her, du rigtigt kobler af, når du har fri for arbejde. Det er her, du ser dine yndlingsprogrammer i TV, det er her, du læser bøgerne fra din favoritforfatter, og det er her, du nyder en god middagslur i weekenden. Med andre ord så er stuen det sted, som du har indrettet helt efter dit eget hoved til nogle af dit livs mest afslappende og rolige øjeblikke.

Det følger heraf, at du sandsynligvis har lagt en masse energi i indretningen af din stue. Tæppet under sofabordet matcher sofaen, og det samme gør stolene og lampeskærmene i stuen. Når du skal ud og have et nyt møbel til din elskede stue, så giver det rigtig god mening, at du tænker lige så grundigt over, hvilken type møbel det skal være, og hvordan dets design skal være, som du gjorde, da du først indrettede din dagligstue.

Hvis du er med på beatet, vil du have opdaget, at det igen er blevet in at have en gyngestol som del af hjemmets indretning. I lang tid er dette møbel blevet anset for at være et møbel primært for den ældre generation, og det er da også rigtigt, at især ældre mennesker kan få en helbredsmæssig fordel af regelmæssigt at rokke i en gyngestol.

Dog er der i løbet af de seneste par år kommet flere og flere forskellige typer og designs af gyngestole på markedet i takt med, at møblets popularitet igen er stigende. Så når nu du holder så meget af din stue, men også gerne vil have en gyngestol til stuen, hvilken type stol skal du da købe? Det prøver vi at komme med et bud på i det følgende.

Din nye gyngestol bør matche indretningen i din stue

For langt de fleste er det vigtigt, at nyanskaffelser til stuen passer ind i den eksisterende indretning. Hvis din stue er indrettet med Chesterfield møbler, kan det derfor give god mening, at du investerer i en stol, som kombinerer det tunge og rustikke look fra lædermøblerne med gyngestolens gyngefunktionalitet.

Dette er eksempelvis muligt med gyngestole fra Ritmo, som er klassiske lænestole, som også kan gynge! Disse stole er fremstillet i stof, som ligner læder, og som derfor vil passer godt ind i resten af indretningen i stuen. Alternativt kan du købe en gyngestol i rustikt og tidløst design fra Børge Mogensen eller Wegner i mørke træsorter til at gå sammen med Chesterfield møblerne.

Hvis din stue er indrettet med meget moderne designermøbler, er der heldigvis også råd for dette. Det er nemlig muligt også at få moderne og innovative gyngestole, som kombinerer det moderne designs kunstneriske udtryk med den traditionelle gyngestols klassiske funktionalitet. Eksempler på sådanne stole er den berømte Stingray gyngestol og Magis gyngestolen.

Det er naturligvis ikke strengt nødvendigt, at din nye stol matcher stilen i din stue – men du vil nok komme til at fortryde det, hvis ikke den gør. Og dette er jo slet ikke meningen, når du går i din stue netop for at slappe af!

Hvilke andre typer stole findes der?

Vi har allerede omtalt nogle forskellige typer af gyngestole til stuen, som falder i kategorien lænestol-gyngestole og moderne stole. Det kan dog være, at du ikke er til netop denne type stole, men foretrækker en klassisk og helt traditionel gyngestol, som den type dine bedsteforældre havde i deres sommerhus. Denne type stol er typisk i stil med stolene fra netop Børge Mogensen og Wegner, men de nævnte varemærker er relativt dyre med priser på mindst 10.000 kr.

Dog findes der andre klassiske gyngestole, som er fremstillet af flet, og som måske kunne fylde rollen og dække dit behov. Disse stole er oftest fremstillet af det meget slidstærke naturmateriale rattan, som også er meget smukt og er et forholdsvist let materiale. En rattanstol vil kunne være den ideelle gyngestol til læsehjørnet i din stue, naturligvis forudsat at den passer til resten af indretningen i stuen!

Heldigvis findes der, som vi har set, et stort udvalg af forskellige gyngestole. Derved kan du altid være sikker på at finde en, som passer lige netop til din stue!

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *