Hvilke gardiner skal jeg vælge?

unig-persienne-basis

Rullegardiner, persienner, lamelgardiner, plissegardiner, panelgardiner, foldegardiner – ja, man bliver hurtigt forvirret i junglen af gardiner. I dette indlæg beskriver vi derfor kort nogle af de mest populære gardiner, så du nemmere kan vælge.

Hvordan vælger jeg gardin? 

Der er flere ting at tænke over, når du investerer i gardiner. Det er f. eks vigtigt, at du ikke blot tænker på det æstetiske ift. farver og mønstre, men også overvejer, om gardinerne opfylder alle dine praktiske kriterier – f. eks at det kan holde lyset ude, hvis det skal det osv. Det er også en rigtig god idé at køre den samme farveskala i rummet. Hvis du vælger et gardin med udgangspunkt i rummets farve, vil det nemlig harmonere flot med resten af rummet og understrege din stil.

Hvilken slags gardin skal jeg vælge?

I gamle dage ville man måske kigge underligt på dig, hvis du stillede det spørgsmål. Dengang var der måske kun 2 eller 3 forskellige slags gardiner at vælge imellem, men udvalget i dag er blevet kæmpestort. Denne korte guide til dit gardinvalg kan forhåbentlig hjælpe dig med beslutningsprocessen:

Persienner er et meget populært valg i de danske hjem. Det skyldes bl.a., at der er rigtig mange forskellige modeller (så der er noget til enhver smag) men persiennen er også meget praktisk i den henseende, at man selv kan styre lysets virkning i rummet. De er også ret nemme at rengøre, da man kan pille hele persiennen ned og vaske den under bruseren. Alt i alt er det en ret billig og enkel løsning der fungerer godt i de fleste hjem.unig-rullegardin

Rullegardinet er et ideelt valg til folk der ønsker en stram og moderne stil. Det har nemlig et dejlig enkelt og simpelt udtryk der passer til de fleste værelser. Derfor kan den lige så vel bruges i stuen som til mørklægning af soveværelset – begge steder skaber den et rigtig godt helhedsindtryk. Det er også et meget praktisk og funktionelt gardin, som virkelig lader vinduet komme til sin ret, men stadig lukker lyset godt ude, når det bliver trukket ned. Den er også nem at rengøre med en våd eller fugtig klud.

Lamelgardiner er et stilrent og tidløst gardinvalg til store vinduespartier (men desværre sjældent til små) og er også meget praktiske og funktionelle, da man kan rulle dem helt for. Ligesom med persiennerne kan man styre lyset i rummet, men støvet ophober sig ikke på samme måde som persiennen, fordi den har lameller.

Plissegardinet giver et flot, minimalistisk udtryk til hjemmet. Den har stort set de samme funktioner som rullegardinet, og lader f. eks også lyset komme til sin ret. Den fylder desuden meget lidt, når den er trukket op og kommer – ligesom persiennen – i rigtig mange forskellige modeller og udgaver.

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *