Gør lidt ekstra ud af festen

Der er vidt forskellige opfattelser af, hvad begrebet ”fest” egentlig dækker over. Nogle tænker mest i retning af en våd aften, andre tænker dans og musik i lange baner, mens atter andre forbinder det med hyggesnak over god mad og drikke. De fleste kan dog være enige om, at festen gerne skal være en oplevelse, man bagefter husker, taler om næste dag og tænker tilbage på i tiden efter. Læs med og få et par bud på, hvad der gør festen vellykket.

Alkohol, musik og god mad

Det er i hvert fald tre ingredienser, som de fleste gerne ser på menuen til en fest. Det er ligesom grundelementerne, og i mange tilfælde er det såmænd også tilstrækkeligt, hvis gæsterne selv bærer festen igennem og gør den festlig. Er I bare nogle venner, der fester sammen, er festen næsten pr. definition en succes. Er der til gengæld tale om en lidt større forsamling, hvor alle ikke kender alle, kan festen godt gå hen og blive en smule tam, hvis du ikke gør en aktiv indsats for det modsatte.

Det værste, der kan ske, er, hvis gæsterne lige så stille trækker sammen i små grupper og slår tiden ihjel. Det skal du for enhver pris undgå. Sørg i det mindste for at få arrangeret nogle underholdende indslag, som også gerne må aktivere gæsterne lidt undervejs, så de ikke synker sammen og bliver for magelige. Snup en fællesdans efter middagen, eller hvad som helst, der kan sætte fut i tingene og få latteren frem.

Temafester er igen populære

Historisk set har man gjort brug af temafester og udklædning gennem århundreder. Det finere borgerskab holdt for eksempel maskeballer og princippet var dengang som nu, at det hele bliver lidt mere løssluppent og festligt, hvis man kan træde lidt ved siden af sig selv og slå gækken løs. De senere år er udklædning og temafester igen blevet in. Klik her, hvis du vil se, hvordan firmaet Temashop ligefrem har lavet en business ud af netop temafesterne. Det går forrygende for det lille firma, der på kort tid faktisk er blevet ganske stort. På ganske få år er virksomheden vokset til at beskæftige 15 medarbejdere, som hver dag knokler for at finde nye spændende kostumer og dekorationer og få dem sendt ud til festglade danskere.

Klik gerne lidt rundt på siderne, hvis du mangler inspiration til din næste fest. Bliver det mon en Hawaii fest med bastskørter og blomsterkranse, eller måske en 60’er-fest med farver og hippiestil ud over det hele?

More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *