Beskyt din bolig med en kattelem

Man siger, at katten er sin egen. Så hvis du tænker på at anskaffe dig en kat, vil du også – hvis det er en udekat – have brug for en kattelem, således at katten selv kan bestemme, hvornår den vil være ude eller inde. Hos Petty forhandles begge typer af de kattelemme, der er beskrevet nedenfor.

Den klassiske kattelem
Den traditionelle kattelem er meget enkel og nem at bruge. De forskellige slags kattelemme har forskellige typer låse, så det er op til en selv, hvilket system man synes er smartest. Der er dog andre ting, du bør kigge på, inden du vælger kattelem. Er lemmen fx vejrfast? Har den specialtætning og en magnet, der beskytter mod træk? Hvor meget støjer den, når katten går ind og ud? Eller er den lydløs? Dette er nogle af de ting, du bør overveje, inden du bestemmer dig for, hvilken lem du skal købe. De almindelige kattelemme er forholdsvis billige at købe.

Et nyere system der beskytter din kat
Men der er kommet nogle ganske andre kattelemme på markedet, der – på trods af deres umiddelbart avancerede teknik – gør det endnu nemmere for både dig og din kat i hverdagen. Vi taler selvfølgelig om de kattelemssystemer, der fungerer med chip og magnet. Disse er de seneste år blevet utroligt populære, og det forstår man godt. Med den nye type kattelem kan du holde alle andre katte ude undtagen din egen kat. Systemet fungerer ved, at katten udstyres med en chip, den har fået indskudt under huden. Dette er ikke noget, katten mærker noget til – det kan eventuelt gøre i forbindelse med, at den skal vaccineres. Chippen kan også være påsat kattens halsbånd, som automatisk følger med kattelemmen. Når katten nærmer sig kattelemmen, aktiveres chippen automatisk, hvilket får kattelemmens magnet til automatisk at åbne lemmen. Hvis så naboens kat vil følge med ind, må den opgive det, da den ingen chip har til at aktivere lemmen. Det svarer næsten til, at katten har sin egen nøgle til hjemmet. Disse nye, smarte kattelemme har også den fordel, at de for de fleste ikke vælter budgettet.

Nemt og ligetil
Systemet er smart og ligetil. Et lille flag tændes eller slukkes, alt efter om katten befinder sig indenfor eller udenfor. Dertil beskyttes katten mod andre dyr og den kan besvære sig frit rundt, som den vil. Dette er en meget stor fordel – især fordi katten jo har ry for at være sin egen. Du skal heller ikke bekymre dig, om hvorvidt andre dyr, fx små hunde, kan finde på at trænge ind i huset og heller ikke om, hvorvidt du har husket at åbne eller lukke lemmen i løbet af dagen.

Tags from the story
More from Forfatter af sponsoreret indhold

Hvad koster en ballontur?

Vil du gerne prøve at flyve i luftballon, men er i tvivl...
Read More

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *